Casa neizolata: temperaturi & facturi

Casa noastra nu este izolata termic. Nu au mai existat fonduri pentru asta, asa ca a trebuit sa amanam pentru anul viitor. In plus, casa este si asezata spre nord. Prin urmare, buzunarul nostru nu va fi foarte bucuros in aceasta iarna.

Temperatura se mentine constant la 22 grade. La vremea care este acum (spre 0 gr. afara, ploaie, ceata, vant, urat). In zilele cu soare, urca la 23. Mai mult de atat nu prea se poate pentru ca, avand un copil de un an aflat in plina campanie de explorare, cam toate usile stau deschise.

In zilele cu soare de pe la inceputul lui noiembrie, centrala mergea 2-3-4 ore pe zi. Poate chiar mai putin. In aceste conditii totusi, factura la gaze in luna noiembrie va fi de vreo 600 lei.

De cand s-a lasat frigul insa, centrala merge aproape non-stop, la putere mare, pentru a mentine temperatura la 22 de grade. Astfel ca, desi la inceput nu credeam, cred ca in lunile friguroase, avand casa neizolata, vom depasi lejer 1000 lei pe luna, factura la gaze.

Spre deosebire de noi, vecinii nostri au casa izolata. Nu pot da detalii legate de factura lor pentru ca ei au centrala electrica si incalzire prin pardoseala. Dar, avand casa izolata si asezata pe sud, temperatura la ei este de 24-25 grade si inca nu pornesc centrala decat noaptea.

Voi reveni la sfarsitul lunii cu un update privind factura la gaze in luna decembrie.

Advertisements

4 Responses to Casa neizolata: temperaturi & facturi

 1. Ovidiu says:

  Am locuit intrun apartament intr-un duplex izolat cu polistiren expandat de 10cm si nu am depasit in 3 ani 2000 ron pe an, in conditiile in care geamurile erau de termopan de proasta calitate si prost reglate.

 2. Creator says:

  Cam scump.
  Eu stau la bloc, si anul acesta a intrat in programul de reabilitare termica. Trebuie sa iti spun ca pana acum nu am dat drumul la centrala deloc. Iar acum cand sunt 3 grade afara eu am 20.5 in casa. Si pana acum o saptamana nu scazuse sub 21.5-22.
  Deci sunt foarte multumit !

  Atentie, cand vei face termoizolarea sa izolezi si acoperisul prin interior. Este foarte important,prin acoperis se pierde cea mai mare parte a caldurii !

  Sa folosesti intai 2 straturi de folie anticondens, chiar sub scandurile de la acoperis apoi iti recomand 10 cm de extrudat( e mai scump dar iti scoti banii).
  Iar la peretii exteriori iti recomand sa dai la sfarsit o tencuiala decorativa siliconica. Iarasi e un pic mai scumpa cam 120 lei/25kg( iti ajunge cam pt 8 mp). Pelicula siliconica din compozitie iti ofera un strat termoizolant si hidroizolant. Plus ca are o durata de viata mult superioara tencuielii obisnuite..

  • activegirl says:

   Da, este scump.
   Multumesc pentru sfaturi. Stiam de tencuiala siliconica, dar nu ne gandisem sa izolam si acoperisul pe interior. Dar, dupa cum merg lucrurile deja, chiar va fi nevoie. Acum, trecem noi de iarna asta :(.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: