Despre Popesti-Leordeni

Acum, la aproape 5 luni de cand ne-am mutat, cred ca, dintre toate comunele si orasele din jurul Bucuresti-ului, Popesti-Leordeni este cea mai ok, din mai toate punctele de vedere. Are insa si cateva hibe.

Ca si asezare, este aproape de oras, mult mai aproape decat cele din nord. Metroul este la 10 minute de mers cu masina iar la Unirii ajungi destul de repede. Pana la metrou sunt microbuze care circula destul de des si care merg pana la Piata Sudului.

Un punct negativ important insa (pe care noi culmea!!!, nu l-am stiut la momentul achizitionarii terenului), este apropierea de groapa de gunoi si de abator. Miros mai vine uneori, nu foarte des insa si nu persista pentru mult timp. Stam din iulie aici si nu pot spune ca m-a deranjat pana acum sau ca regret ca stau aici. Este insa bine de stiut.

Ca si utilitati, aici sunt toate. Gaze, apa curenta, canalizare, curent electric. Trebuie spus insa ca, uneori, apa curenta nu este potabila. Recent au fost puse afise sfatuind populatia sa nu consume apa de la reteaua publica, asa ca putul este de preferat. Oricum, apa este foarte calcaroasa asa ca noi gatim cu apa plata, desi avem put sapat.

In ceea ce priveste drumurile, situatia este buna, cel putin in Leordeni, zona pe care eu o cunosc mai bine. S-a asfaltat destul de mult in ultimii ani, strazile arata chiar bine, putine au ramas neasfaltate (din pacate si a mea pentru ca este strada noua, cu 5-6 case pe ea si mult potential de construit pe viitor). Iarna echipajele de dezapezire ajung cam peste tot din ce am inteles de la cei care au petrecut aici cel putin o iarna.

Diverse servicii si aprovizionare. Exista banci in Popesti (BCR, BRD, Raiffeisen si Banca Transilvania exista sigur), o piata mica de care nu sunt insa prea multumita si destule magazine de unde sa iei una alta. Pentru cumparaturi serioase insa, ai hypermarketurile pe aproape (Metro, Real, Cora, Carrefour). UPC, RDS si Romtelecom isi ofera serviciile si in Leordeni (RDS si Romtelecom prin antena satelit iar UPC ofera si prin cablu), pentru TV si internet recomand Romtelecom, de UPC nu am auzit de bine. Pentru gunoi, faci contract cu Rosal-ul si iti ridica gunoiul de la poarta o data pe saptamana.

Autoritatile se misca binisor. Noi nu am intampinat probleme in relatia cu primaria. Personalul de la urbanism este foarte ok, iar diversele acte ies, de obicei, in termenul legal. Cel putin asa a fost in cazul nostru.

Cam asta am avut de spus despre Popesti-Leordeni. Nu cunosc situatia din alte comune, stiu insa ca nu peste tot exista apa si mai ales canalizare; eu sunt destul de multumita de zona asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: