Primar de nota 10: Slatina

Am petrecut recent cateva zile la Slatina, la socrii mei. Am ramas muta cand am vazut cat de tare s-a schimbat acest oras industrial care pana acum mi se parea mic, urat si total neinteresant.

Aproape din senin au aparut trotuare, strazi asfaltate, spatii verzi, fantani si, in curand, s-ar parea ca va fi si un mall.

In plus, daca pana acum nu aveai prea multe optiuni de iesit in oras, au aparut o serie de terase faine. Recomandarea mea merge catre Napoli, o pizzerie aflata in centrul vechi al orasului, aproape de Palatul Administrativ. Pizza este excelenta, preturile ok, servirea ok, localul simpatic, cu wireless free. Si, desi nu este inca amenajata frumos, merita sa beti o bere ieftina si buna la Belvedere, langa magazinul Oltul, de unde veti avea o privelijte draguta asupra orasului si Oltului.

Daca doar sunteti in trecere prin oras si vreti sa luati masa undeva, incercati la Valea Oltului, un restaurant aflat chiar inainte de pod, la iesirea din oras spre Craiova.

Acum, revenind la oras, iaca ce mi-a placut mie atat:

In primul rand, fantanile:

Apoi, miniparculetele amenajate la colturile intersectiilor


Aranjamentele florale de pe strada:

Parcul de la Palatul Administrativ (cel mare e in curs de amenajare)

In plus, intre blocuri au inceput sa apara mini-parculete cu banci noi, cosuri de gunoi, copaci ingrijiti, iarba tunsa. Este o placere sa stai acolo.

Lucrurile sunt la inceput, sunt si alte lucrari incepute, dar primarul din Slatina merita nota 20 pentru cum isi face treaba si cat de repede se vad rezultatele. Daca toti primarii ar fi la fel, Romania ar fi o tara mult mai ingrijita. Si ca sa raspund unor eventuale intrebari: nu, nu erau hartii sau alte gunoaie pe jos, banci rupte etc. Pana acum cel putin, oamenii au pastrat orasul curat.

Advertisements

2 Responses to Primar de nota 10: Slatina

  1. roberty191 says:

    + zona oltu’ unde este magazinul oltu’ ai sa urci acele scari de acolo din parc si ai sa vezi tot ce va fii in acea vale care inca este in constructie….dupa cum vad acele poze pe care tu le-ai uploadat sunt destul de vechi…acum este si mai diferit..cam atat

  2. roberty191 says:

    Si nu ai vazut ce e mai frumos..parcul din spatele spitalului care iti da impresia ca nu esti in romania..si toate blocurile renovate, care arata superb!cred ca este cel mai frumos, ingrijit si mai verde(plin cu flori, o multime de oameni fac asta zii de zi)100% este cel mai frumos oras din toata romania!poate ai sa vizitezi acel parc din spatele spitalului si ai sa vezi ca nu mint

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: