Proiectul de arhitectura si structura

In sfarsit, intre 5 si 10 august o sa dau prima sapa la casa. Acum ca mai e atat de putin parca nu imi vine sa cred ca se intampla.

Am aflat si costul manoperei: 60 euro/mp. Cam asta e nivelul acum. Daca m-as fi apucat in februarie m-ar fi costat 40 euro/mp, dar asta e.

Oricum, la prima discutie cu constructorul am aflat ca proiectul de arhitectura prevede prea multi stalpi de rezistenta: patru pe langa usa de la intrare, de exemplu. Alt stalp nu se continua si la etaj, deci nu prea isi are rostul.

Tot atunci am aflat si ca, pentru o casa care are amprenta la sol de 80 mp si un singur etaj, mansardat, am vreo 3 tone de fier prevazute, de 38 de tipuri diferite. Pare putin cam mult.

Daca si voua vi se intampla asta, cel mai bine este sa mergeti cu constructorul la structurist si arhitect si sa vedeti daca intr-adevar toate astea sunt necesare. Proiectele pot fi modificate fara sa trebuiasca sa mai mergeti la primarie inca o data pentru autorizatie, daca modificarile nu sunt majore.

Atentie insa, daca vreti si carte tehnica pentru casa (care poate fi utila daca vrei sa o vinzi) atunci trebuie sa respecti intocmai proiectul de arhitectura si rezistenta. Intotdeauna este mai bine ca orice modificare sa o faci si in proiect, nu doar la casa.

Leave a comment